Proktis M hatásos segítség lehet aranyér ellen

Sport és aranyér

Testmozgással megelőzhető az aranyér

Az aranyér nem véletlenül számít civilizációs betegségnek, kialakulásában ugyanis kulcsszerepet játszik a mozgásszegény életmód, illetve a gyakori székrekedés, valamint a túlsúly. Mindebből logikusan következik, hogy a betegség elkerülése érdekében a legtöbbet a rendszeres testmozgással tehetünk. Ez egyrészt kordában tartja a testsúlyt, másrészt a renyhe bélműködést is munkára ösztönzi. A fizikai aktivitás tehát segíthet az aranyér betegség megelőzésében, bár a túl nehéz és erőteljes sport és aranyér is kapcsolatban állhatnak.  

Ám ha túlzásba visszük, a sport is okozhat aranyeret!

Gyakran megesik, hogy éppen az erős és tartós fizikai megterhelés, például az intenzív sport következtében jelentkeznek az aranyeres panaszok. Azaz egyáltalán nem mindegy, milyen mozgásformát választunk! A nagy erőkifejtést igénylő sportok, mint pl. a súlyemelés esetén ugyanis nem csupán a test látható erei duzzadnak meg – péládul a nyakon és a karokon –, hanem a szabad szemmel nem láthatóak is. Az aranyér éppen egy ilyen „láthatatlan” visszérpárna a végbélnyílás közelében, és bizony előfordulhat, hogy rá nehezedő nyomás olyan mértékű, hogy az itteni visszerek vérzéssel is tudtunkra adják nemtetszésüket. Akik intenzíven sportolnak, nem egyszer megdöbbenéssel tapasztalják magukon az aranyér tüneteit: a fájdalmat, az égő érzést és viszketést a végbélnyílás környékén, vagy akár a vércseppeket a székleten, illetve a WC papíron.

Jó” és „rossz” sportok és az aranyér kapcsolata

Az edzőteremben órákon át súlyokat emlegetők talán a legveszélyeztetettebbek, ha aranyérről van szó. De az egyéb, dinamikus mozgással járó sportokat űzők – a futók, a teniszezők egyes labdajátékok – sincsenek teljes biztonságban. Ők a felsőtestük teljes súlyával boxolnak minden egyes lépésnél a gátizomzatukba, azaz a végbéltájékra. Márpedig azt senki se szereti, ha folyamatos ütéseket mérnek rá: az aranyér is tiltakozik, ami pedig nekünk fog fájni. Aranyér betegség esetén inkább kerülendő minden haspréssel járó, vagy nagyobb súlyokkal végzett erősítő gyakorlat, a súlyemelés, illetve mindenféle testépítő sportág. A futás, a biciklizés és a tenisz sem ajánlott ilyenkor, hiszen a mozdulatok ugyancsak a medencefeneket terhelik. Futás helyett váltsunk inkább tempósabb gyaloglásra váltani, vagy ha mégis ragaszkodunk a futáshoz, akkor tegyük ezt puha talajon, lehetőleg minőségi, párnázott futócipőben!

A mozgás, mint említettük, elengedhetetlen az egészséges életmódhoz, felfrissülést okoz, növeli a kitartást, tehát semmiképpen ne mondjunk le róla! Azonban fontos, hogy mindenki megtalálja a számára leginkább megfelelő sportot.

Futás és az aranyér

Telitalálat ARANYÉR ellen!

A Proktis-M termékcsalád a hialuronsav és több gyógynövény előnyös hatásait egyesítve hatékony segítség az aranyér korai tüneteire.

Klinikai vizsgálatok igazolták a hialuronsav kiemelkedő hidratálóképességét, ami felgyorsítja és javítja a szövet-helyreállítást és a sebgyógyulást.

A Proktis-M kúp a végbélben, míg a Proktis-M plus kenőcs a végbélnyílás körül jelentkező panaszok enyhítésére, a tünetektől függően akár kombinálva is használható.

Proktis-M aranyérre

Vény nélkül kapható gyógyászati segédeszközök