Proktis M hatásos segítség lehet aranyér ellen

Nyári arany

Nyári arany? Vannak, akik bezárkóznak az aranyeres panaszaikkal, és visszavonulnak az aktív élettől a nyári melegben. Ez egyrészről érthető, hiszen a fokozott izzadás következtében nő a bőrirritáció mértéke. Mások viszont bizonyos korlátokat betartva megtanulják ezt kezelni, és élvezni tudják a nyári hónapokat is. Utaznak, szaunáznak, fürdenek és sportolnak. Akik korlátozzák a tevékenységeiket a nagy meleg miatt, és visszavonulnak TV-t nézni, ezzel nem mérséklik, hanem épp ellenkezőleg, elősegítik az aranyeres panaszaik erősödését.

Mégis mit lehet tenni nyáron? Egy kis odafigyeléssel, és néhány tanács betartásával, az aranyeres panaszokkal küszködőknek sem kell bezárkózniuk a házba. Élvezhetik a nyári hónapokat, a napsütést, a grill partikat, egy sétát a barátokkal, vagy a nyaralást a családdal.

Nyári arany

Tippek, tanácsok a „nyári arany” elkerüléséhez

Mindenekelőtt, ne hagyjuk abba a sportolást! Azonban figyeljünk arra, hogy könnyű sportot válasszunk. Egy kis séta, könnyű kocogás, asztalitenisz, vagy evezés ártalmatlan. Ezek az ártalmatlan gyakorlatok nemcsak a testünk, hanem a lelkünk számára is üdítőek lehetnek, ha családi körben, esetleg barátokkal együtt végezzük, megspékelve egy-egy jó beszélgetéssel. Viszont a lovaglás, kerékpározás, nagyobb erőt kifejtő testépítés, a súlyemelésről nem is beszélve, kerülendők, mert a végbél környékére nagyobb nyomást helyeznek. Az is jó megoldás, ha a fokozott izzadás miatt klimatizált épületben végzünk sporttevékenységet, egy kellemes zuhannyal a végén, ami segít az érintett területek tisztán tartásában.

A sportolás mellett a táplálkozásnak is nagy szerepe van az aranyér tüneteinek kialakulásában, vagy a már meglévő tünetek csökkentésében, vagy éppen növelésében. Mivel nagyobb a szervezetünk párolgása, többet izzadunk, több folyadékra van szükségünk, ami napi 2-3 litert jelent. Legyünk óvatosak a nyári grill partikon, vagy a strandok büféiben kínált sült kolbásszal, lángossal, fűszeres, csípős húsokkal, amihez rendszerint hideg sört, kávét iszunk. Hasonlóan nem tesznek túl jót a fagyizók „cukros finomságai” sem. Ez nem azt jelenti, hogy ne élvezzük barátainkkal a grillezést. Ilyenkor inkább süssünk halat, együnk hozzá friss salátát, kerüljük a fehér lisztből készült péksüteményeket. Válasszuk a cukor nélkül készült banán split-et, és persze használjuk ki, hogy itt a gyümölcsszezon! Együnk belőle minél többet!

Egy harmadik fontos pont a higiénia! Különösen fontos az intim területek tisztán tartása, és megfelelő szellőzése! Zuhanyozzunk gyakrabban, használjunk puha nedves törlőkendőt, és ne durva WC papírt. Hordjunk természetes, bőrbarát alapanyagból készült ruhákat, amik biztosítják a bőr szellőzését. Igaz ez a fehérneműre is, kerüljük a műszálas darabokat!

Telitalálat ARANYÉR ellen!

A Proktis-M termékcsalád a hialuronsav és több gyógynövény előnyös hatásait egyesítve hatékony segítség az aranyér korai tüneteire.

Klinikai vizsgálatok igazolták a hialuronsav kiemelkedő hidratálóképességét, ami felgyorsítja és javítja a szövet-helyreállítást és a sebgyógyulást.

A Proktis-M kúp a végbélben, míg a Proktis-M plus kenőcs a végbélnyílás körül jelentkező panaszok enyhítésére, a tünetektől függően akár kombinálva is használható.

Proktis-M aranyérre

Vény nélkül kapható gyógyászati segédeszközök