Legmagasabb rosttartalmú ételek

Az alábbiakban egy kis útmutatót adunk segítségül a rostdús táplálkozáshoz. Kétségkívül a legmagasabb rosttartalmú ételek közé a nyers gyümölcs és zöldségfélék, valamint a különböző magvak tartoznak, melyeket pontosan a magas rosttartalmuk miatt a szervezet lassabban dolgoz fel, a lassú emésztés pedig nem olyan megterhelő a hasnyálmirigy számára. A rostok nem emészthető növényi eredetű szénhidrátok, viszont segítik az emésztést, az ételek felszívódását, a bélműködést, és a víz megkötését szervezetünkben. A rosthiányos táplálkozás székrekedéshez, hosszabb távon elhízáshoz, cukorbetegséghez is vezethet. Az ajánlott napi rostbevitel felnőttek számára 25-35gr, gyermekeknek maximum 25gr.

Összeszedtük a TOP 10 legmagasabb rosttartalmú finomságot!

búzakorpa 70 gr
szárazbab 24 gr
búzacsíra 20 gr
szilva 14 gr
füge 12 gr
kukorica 9 gr
petrezselyemgyökér 9 gr
zöldborsó 7 gr
ribiszke 7 gr
birsalma 6 gr

Telitalálat ARANYÉR ellen!

  • A Proktis-M termékcsalád a hialuronsav és több gyógynövény előnyös hatásait egyesítve hatékony segítség az aranyér korai tüneteire.

  • Klinikai vizsgálatok igazolták a hialuronsav kiemelkedő hidratálóképességét, ami felgyorsítja és javítja a szövet-helyreállítást és a sebgyógyulást.

  • A Proktis-M kúp a végbélben, míg a Proktis-M plus kenőcs a végbélnyílás körül jelentkező panaszok enyhítésére, a tünetektől függően akár kombinálva is használható.

használati útmutató
megveszem

Patikában kapható gyógyászati segédeszközök

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

használati útmutató
megveszem