Proktis M hatásos segítség lehet aranyér ellen

Házi praktikák aranyeres panaszokra

Az első aranyeres panaszok jelentkezésekor nem mindenki keresi fel szívesen rögvest az orvosát, ezért meglehetősen nagy az érdeklődés a probléma házi kezelési lehetőségei iránt. A házi praktikák hasznosak lehetnek, azonban természetesen nem tudják megoldani az alapproblémát. Különösen akkor nem, ha az aranyér betegség már előrehaladott stádiumban van. Éppen ezért, ha az alkalmazott módszerek mellett a tünetek egy bizonyos idő múlva nem enyhülnek, mindenképpen érdemes felkeresni az erre specializálódott szakorvost!

\

Legfontosabb tanács: székeléskor ne nyomjunk túl erősen, mert ez az aranyeres csomók növekedéséhez, az állapot rosszabbodásához vezet.

\

Székelés után a végbélnyílás környékének tisztítására nagyon finom WC papírt kell használni. Legjobb, ha a tisztálkodást langyos vizes lemosással fejezzük be. Amennyiben erre nincs lehetőség, akkor nedves törlőkendő használata javasolt, azonban ügyeljünk arra, hogy ez lehetőleg ne tartalmazzon olyan kémiai anyagokat, melyek irritálhatják a végbélnyílás körüli nyálkahártyát.

\

Aranyeresség esetén rendszeres gátizom tréning nagyon jó hatású lehet, mivel a végbél záróizom működését javítja. Ezt az igen egyszerű gyakorlatot naponta érdemes elvégezni: 30x ismételve a végbélnyílást összehúzzuk, kicsit megtartjuk, majd ellazítjuk.

\

Különösen fontos a megfelelő táplálkozás és bőséges folyadékfogyasztás. A rostban gazdag táplálékok – mint pl. zöldségek és gyümölcsök – segítségével elkerülhető a székrekedés, ami az aranyeresség egyik kiváltó oka lehet.

\

Készíthetünk házilag is az aranyérre külsőleg alkalmazható szereket:

  • lóhere virágot olíva olajba áztatunk 6-8 hétre, azután leszűrjük, és a szűrlettel kenjük be a végbélnyílás környékét
  • körömvirág krémet összekeverünk mézzel, ezt azonnal lehet használni
  • cickafark teás borogatás

Telitalálat ARANYÉR ellen!

A Proktis-M termékcsalád a hialuronsav és több gyógynövény előnyös hatásait egyesítve hatékony segítség az aranyér korai tüneteire.

Klinikai vizsgálatok igazolták a hialuronsav kiemelkedő hidratálóképességét, ami felgyorsítja és javítja a szövet-helyreállítást és a sebgyógyulást.

A Proktis-M kúp a végbélben, míg a Proktis-M plus kenőcs a végbélnyílás körül jelentkező panaszok enyhítésére, a tünetektől függően akár kombinálva is használható.

Proktis-M aranyérre

Vény nélkül kapható gyógyászati segédeszközök