Proktis M hatásos segítség lehet aranyér ellen

Szülés utáni aranyér

A kellemetlen tünetekkel járó aranyér a kismamákat gyakran érintheti. Betti mesélt a szülés után jelentkező panaszairól.

Lehet, hogy kicsit naiv vagyok, de a kisbabám születése előtt azt gondoltam, hogy bár maga a szülés fájdalmas lesz, utána majd hamar túlleszek azt ezt követő esetleges problémákon. Ám az aranyeret valahogy kihagytam a számításból, talán azért, mert nekem, sok más kismamával ellentétben a terhességem nagyon probléma mentes volt, aranyeres panaszaim sem voltak. Viszont a szülés kicsit nehezebbre sikerült, és az erőlködéstől aranyerem alakulhat ki – meséli a 33 éves Betti.

Most már tudom, hogy az aranyeresség az állapotos nőknél a terhesség előrehaladtával a medencére, illetve a gátizomzatra nehezedő nyomásfokozódás miatt nagyon gyakori. Ráadásul az ilyenkor jellemző hormonális változás, a magas hormonszint is lazítja az izmokat és fokozza a kismedence vérellátását, ami az erek, így a végbélkörnyéki aranyerek tágulását is eredményezi. Szerencsém volt, hogy nálam a fájdalom csak a szülés után jelentkezett, mégpedig a szülés közben a gáttájékra nehezedő intenzív, megerőltető nyomás következtében kialakult értágulat miatt, ami később be is gyulladt. Mindezekről a tapasztaltabb, kórházi szobatársnőim világosítottak fel.

Szülés utáni fájdalmak enyhítése

A szülés önmagában is megterhelő volt fizikailag, alaposan elfáradtam, úgy éreztem, mintha nem lenne semennyi erő a testemben. Ezért különösen rosszul érintett a folyamatos végbél körüli fájdalom, ami miatt nehezemre esett megmozdulni is. Amikor a kislányomat a karomban tartottam, időlegesen el tudtam feledni a fájdalmat, ám ez mindig csak átmeneti volt. Szerencsére az egyik kismamatársamtól kaptam gyógynövényeket és hialuronsavat tartalmazó Proktis-M kúpot, amely sokat segített, enyhítette az aranyeres fájdalmaimat.

Szülés utáni aranyér

Fontosnak tartom, hogy a kismamák fel tudjanak készülni arra, mi várhat rájuk a szülés után. Az első napok mindenki számára lelkileg és fizikailag is nagyon megterhelőek. Ha előre tudjuk, hogy az erőlködéstől akár aranyerünk is lehet, akkor fel tudunk készülni rá. Ha pedig már a kórházba viszünk magunkkal aranyér elleni kúpot, akkor időben cselekedhetünk.

Telitalálat ARANYÉR ellen!

A Proktis-M termékcsalád a hialuronsav és több gyógynövény előnyös hatásait egyesítve hatékony segítség az aranyér korai tüneteire.

Klinikai vizsgálatok igazolták a hialuronsav kiemelkedő hidratálóképességét, ami felgyorsítja és javítja a szövet-helyreállítást és a sebgyógyulást.

A Proktis-M kúp a végbélben, míg a Proktis-M plus kenőcs a végbélnyílás körül jelentkező panaszok enyhítésére, a tünetektől függően akár kombinálva is használható.

Proktis-M aranyérre

Vény nélkül kapható gyógyászati segédeszközök